top of page
Runo Isaksen En perfekt dag

Nå: 99,-

Pakketilbud ved kjøp av begge bøkene i 'Bergensduologien'

En perfekt dag

 

Tenk deg at du er helt fri og får følgende utfordring: Å skissere hvordan din perfekte dag ser ut, fra du våkner til du sovner. Hvem våkner du med? Hvor? Du er helt fri nå – og du dikter din egen perfekte dag.

 

Handlingen i En perfekt dag går over én dag. Det kan godt bli den dagen da hovedpersonen Ask ikke lenger bare dikter sitt eget liv, men handler også.

 

«Gud er død – knus staten!» Ordene står der ennå på Johanneskirka i Bergen. Skrevet av Marie og Ask for sikkert 20 år siden – som politisk engasjerte studenter. I dag er Ask fotograf, mens Marie forsker på nordmenns forestillinger om den perfekte dagen.

 

Når de to møtes igjen, dras de inn i en usikker utforskning av det perfekte, av lykke og mening, frihet og valg, kunst og kjærlighet.

 

En perfekt dag er en original og annerledes kjærlighetsroman.

Romanen er frittstående. Samtidig kan den leses som bind 1 av «Bergensduologien», hvor bind 2 er: Noen har endelig funnet meg.

Romanen ble opprinnelig utgitt i 2009 (Aschehoug forlag), til svært gode kritikker. Dette er en revidert nyutgivelse (Teft forlag, 2021).

«Runo Isaksen byr på stor skriveglede og mye skriveferdighet. En perfekt dag er en elegant roman. Den er også spennende og med personer som er både glupe og beregnende, innsiktsfulle og ukloke, forslagne og naive.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Omtaler

«Driv og nerve i underholdende roman som åpent bekjenner sin gjeld til Virginia Woolf og Agnar Mykle.» 

Anne Merethe Prinos, Aftenposten

«Vellykket utforsking av kjærlighetens vanskelige vesen.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

bottom of page