top of page
Kongen_av_sotra.png

 299,-

Kongen av Sotra 
(ungdomsroman)

 

Jan-Kåre («JK») er 14 ½ år. Dette er sommeren da alt kan skje.

 

Når JK blir vitne til at den ekle naboen drukner, forandres alt. Han føler skyld, redsel – og sterk nysgjerrighet. Han bare må finne ut hvem hun svartkledde jenta er, hun som har begynt å dukke opp i nabohuset som kalles asylet. Snart er JK og venninnen Thea så dypt inne i mysteriene at det er for sent å snu.

 

Tematikk: Det handler om å våkne fra sommerdvalen – og gjøre noe, selv om det er farlig. Det handler om annerledeshet, tilhørighet og forelskelse, og følelsen av å bli litt mer voksen for hver dag. Kongen av Sotra: En forundringsbok av spenning og forelskelse!

 

Debut: Etter syv romaner for voksne og to faglitterære bøker: Runo Isaksen debuterer som ungdomsromanforfatter! 

 

Runo Isaksen er oppvokst i Lyngen (Troms) og Stavanger, nå bosatt i Bergen. Har utgitt syv romaner for voksne (seks på Aschehoug, én på Teft forlag) og to faglitterære bøker. Kongen av Sotra er hans aller først bok for ungdommer.

Boken ble lansert 5. mai 2023.

Ungdommer som medskapere 

Unik tilblivelse: Våren 2022 samarbeidet Runo Isaksen med to 9. klasser på Tranevågen ungdomsskule på Sotra.

 

Elevene leste hele manus før det ble ferdig bok. Isaksen var i klassene flere ganger og hadde livlige samtaler – og brukte innspillene deres aktivt. På denne måten har elevene blitt medskapere av denne romanen.

Til slutt ga elevene korte, skriftlige vurderinger av romanen. Her er noen sitater fra dem: 

 

«Spennende!»

«Troverdig.»

«Gøy bok!»

«Bra at det er så mystisk.»

«Masse spenning, og uventet tvist!»

«Veldig gjenkjennelig»

«Har du lyst å lese min definisjon på en helt perfekt ungdomsroman, så er Kongen av Sotra et godt valg. Her er det mystikk og dramatikk som bærer handlingen fremover, og gjør boken vanskelig å legge fra seg. En fantastisk bra skrevet ungdomsroman, spennende og medrivende.» 

Bokbloggeren Tine Sundal

Omtaler

«Kongen av Sotra byr på spenning og drama, mystikk og detektivarbeid. Eit fascinerende innhald som får leseren med frå fyrste side av. Anbefales til alle ungdommer, uavhengig av kjønn. Boka er lettlest og treff målgruppa godt. Isaksen har gjort ein strålende jobb med å vise tida ungdommen går gjennom. Ein føler seg til stades i karakterene sitt liv. Fengende.»

Bokbloggeren

«Spenningsroman for ungdom med mye indre handling hos JK, og hvordan han overtenker, men likevel kommer seg gjennom situasjoner med modige avgjørelser. Spennende utvikling som overrasker. Godt jobba, alle involverte👏👏📚»

Bokbloggeren Godboken

bottom of page