top of page
Jubel fra 
leserne   

Om tre dager er jeg fri 

Runo Isaksen Om tre dager er jeg fri

Nå: 199,-

Denne romanen har fått jubel fra en lang rekke litteraturanmeldere (se nedenfor) – og ikke minst fra masse lesere (se karusellen ovenfor).

 

Bergen 2021: Mens korona herjer, står Synna framfor sitt store gjennombrudd. Hun har det kunstneriske ansvaret for et nytt og egenartet hotell i Bergen sentrum, og handlingen leder opp mot hotellåpningen. Det blir snart klart at ikke alt er som det burde være. 

 

Handlingen drives fram av fire personer som står Synna nær.

 

  • Synnas bestevenninne Elvira har det meste, men savner det viktigste: kjærligheten. Finner hun den nå, eller glipper den igjen? 

  • Charlie er sønn av forretningsmannen Konrad Riber. Nå, med farens uventede satsing på hotelldrift, er hans store sjanse kanskje endelig her? 

  

  • Synnas mor Jakobine lever i utenforskap, og dels i livsløgn. Hun kjemper for sin verdighet.

 

  • Synnas bestemor Maja har alltid hatt omsorg for andre. Om tre dager er hun fri, forhåpentligvis.

 

 

Historiene deres kretser om hvem Synna er og hva hun betyr for hver enkelt av dem: beundring, hengivelse og kjærlighet, forvirring, svik og anger. Historiene fletter seg inn i hverandre, og flere sannheter blir avdekket.

 

Om tre dager er jeg fri er en roman om drømmer, visjoner og lengsler, men også om stengsler – og hvor lett vi kan bli vår egen verste fiende. Om hvor uløselig og sårbart vi er knyttet sammen, og hvor lite som skal til for å skade, men også løfte hverandre.

«En lettlest og fin, varm og nydelig liten roman om den vanskelige kjærligheten. Historiene fletter seg fint inn i hverandre, og vi kommer godt under huden på de involverte personene. Jeg ble raskt ført inn i boka, og ville bare se hvordan dette endte.
Ei bok jeg anbefaler videre!!»


Bokbloggeren henningbokhylle
(Henning Sviland)

«Nydelig, rik og lettlest roman. Spennende om lengsler og løgner i en vakker flettverkroman. Plottet er så finurlig konstruert at romanen blir spennende både ved at personene innbyrdes har mange uoversiktlige og uavklarte relasjoner til hverandre, samtidig som leseren sammen med resten av persongalleriet helt til siste slutt må undres på om det som hele veien er romanens prosjekt, kan komme i mål.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Dramaturgi nesten som en slags kriminalroman. En veldig god beskrivelse av hva det kan bety for et menneske å ikke være elsket.»

 

Jone Schanche Olsen, psykiater og litteraturformidler

Omtaler

«Ein fengslande roman, drivande overskotsspråk. Romanens styrke er at Isaksen kjem så langt og tett inn på personane – i smått og i stort – at dei får både liv og konsekvens for oss. Isaksen turnerer spørsmål som det å ikkje bli sett i eit forhold (men kanskje bli sett av ein annan), det å bli trekt mellom ansvarskjensle og fridomstrong.»

Ingvild Bræin,

Dag og Tid

«En spennende og medrivende bok.»

 

Frode Thuen, 

psykolog og parterapeut

«En nydelig roman. Den er handlingsmettet, fortalt fra flere vinkler, og tar for seg mellommenneskelige utfordringer på en overbevisende måte. Her er mye humor, og karakterer som en blir glad i.»

Bokbloggeren

Tine Sundal

«Relasjonene skaper spenninger og gir romanen et tempo som gjør at du må bare lese litt mer og litt mer.»

 

Eva S. Johansen, Nordnesrepublikken.no
 

 

 

«I tillegg til å handle om relasjoner, visjoner og lengsler, er det lokalt forankret. Det er en bergensroman, med en sterk bergenskoloritt.»

 

Marie Mundal, Bergensavisen BA

bottom of page