Om tre dager er jeg fri 

forside_om_tre_dager_edited.jpg

349,-

Bergen 2021: Mens korona herjer, står Synna framfor sitt store gjennombrudd. Hun har det kunstneriske ansvaret for et nytt og egenartet hotell i Bergen sentrum, og handlingen leder opp mot hotellåpningen. Det blir snart klart at ikke alt er som det burde være. 

 

Handlingen drives fram av fire personer som står Synna nær.

 

  • Synnas bestevenninne Elvira har det meste, men savner det viktigste: kjærligheten. Finner hun den nå, eller glipper den igjen? 

  • Charlie er sønn av forretningsmannen Konrad Riber. Nå, med farens uventede satsing på hotelldrift, er hans store sjanse kanskje endelig her? 

  

  • Synnas mor Jakobine lever i utenforskap, og dels i livsløgn. Hun kjemper for sin verdighet.

 

  • Synnas bestemor Maja har alltid hatt omsorg for andre. Om tre dager er hun fri, forhåpentligvis.

 

 

Historiene deres kretser om hvem Synna er og hva hun betyr for hver enkelt av dem: beundring, hengivelse og kjærlighet, forvirring, svik og anger. Historiene fletter seg inn i hverandre, og flere sannheter blir avdekket.

 

Om tre dager er jeg fri er en roman om drømmer, visjoner og lengsler, men også om stengsler – og hvor lett vi kan bli vår egen verste fiende. Om hvor uløselig og sårbart vi er knyttet sammen, og hvor lite som skal til for å skade, men også løfte hverandre.

«Runo Isaksen viser i en nydelig og rik, samtidig lettlest, roman hvordan alles lengsler, drømmer og savn, forstillelse, løgn og kjærlighet er en innbyrdes floke.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Omtaler

«Romanens styrke er at Isaksen kjem så langt og tett inn på personane – i smått og i stort – at dei får både liv og konsekvens for oss.»

Ingvild Bræin,

Dag og Tid

forside_om_tre_dager_edited.jpg